Raamfolie plakken

Raamfolie (glasfolie) plakken, algemene Informatie

Maak goed de ondergrond schoon, verwijder stof, verf, silicone als er vuil blijft zitten zult u dat altijd zien. Maak ook de omgeving rondom schoon (kozijnen, vloer, etc.) en uw werkplek/werktafel.

Let ook op rondvliegende insecten (fruitvliegjes, muggen, vliegen), haren van huisdieren en uw vingerafdrukken op de ruit.

Als u gaat plakken zorg er voor dat de temperatuur van het materiaal, de lucht en de ondergrond zo rond de 12 à 18 graden Celsius is. Vermijdt het aanbrengen in de directe zon!

Heeft u meerdere raamfolies? Begin dan met de kleinste en eindig met de grootste.

Begin met wrijven in het midden/centrum van de raamfolie en werk naar buiten.

Zorg dat uw handen en vingers schoon zijn tijdens het plakken van raamfolie zodat er geen vieze/vette afdrukken ontstaan want bijv. lotion kan vlekken achterlaten op de raamfolie sticker.

Gesneden Raamfolie plakken (Bubblefree)

Raamfolie is zeer geschikt als privacy (anti-inkijk) of decoratieve raamfolie. Het is makkelijk zelf aan te brengen, door de unieke bubble-free belijming. De raamfolie is zowel binnen als buiten te gebruiken en is van hoge kwaliteit.

1.Maak eerst de ondergrond schoon voordat u uw raamfolie gaat aanbrengen. Maak de ondergrond vrij van vet, verf, silicone en stof. Als er vuil achterblijft zult u dat altijd blijven zien.

2.Wrijf met de spatel het applicatietape (het lijmpapier wat op de raamfolie zit) nogmaals aan voor dat u de raamfolie gaat aanbrengen. Gebruik hiervoor een vlakke ondergrond.

3.Verwijder het rugpapier van de raamfolie voordat u de raamfolie gaat aanbrengen.

Belangrijk: bubble free raamfolie plakt u ZONDER water. Plaats de raamfolie met applicatietape waar u deze wilt hebben.

4.Plaats de raamfolie met applicatietape waar u de raamfolie wilt aanbrengen.

5.Wrijf de raamfolie met applicatie met de spatel aan. Begin met het aanbrengen van de raamfolie in het midden en werk eerst naar rechts en dan vanuit het midden naar links of als u raamfolie rechthoekig is wrijft u vanuit het midden eerst omhoog en dan omlaagBij het aanbrengen van de raamfolie, hou hierbij de raamfolie iets van het raamoppervlak.

6.Kijk aan de andere zijde van het raam of u nog luchtblazen ziet, na het aanbrengen van de raamfolie. Wrijf deze weg met uw spatel.

7.Laat de raamfolie een paar uur rusten nadat u de raamfolie heeft aangebracht. Zodat de hechting optimaal is met de ruit. Verwijder daarna de applicatietape van de raamfolie.

Trekt u toch de raamfolie mee bij het verwijderen van het applicatietape? Laat de raamfolie dan 24 à 48 uur hechten voordat u de applicatietape verwijderd.

Wij gebruiken een hoge kwaliteit raamfolie/glasfolie die ook na 10 jaar goed/makkelijk van de ramen is te verwijderen. Folie wel goed warm maken met een föhn. Ook is het geen probleem om de raamfolie op HR glas aan te brengen.

 

 

Plakinstructie Full Colour Raamfolie (Bubble Free)

1.Maak eerst de ondergrond schoon. Daarna vet en stofvrij. (belangrijk: als er vuil blijft zitten ziet u dit altijd!)

2.Wrijf met de spatel het applicatietape (het lijmpapier wat op de raamfolie zit) op een vlakke ondergrond (bijvoorbeeld een tafel) nogmaals aan.

3.Verwijder het rugpapier rustig.

Belangrijk: bubble free raamfolie plakt u ZONDER water. Plaats de raamfolie met applicatietape waar u deze wilt hebben.

4.Druk de raamfolie met applicatietape met de spatel aan. Begin in het midden en werk eerst naar rechts en dan vanuit het midden naar links of als u raamfolie rechthoekig is wrijft u vanuit het midden eerst omhoog en dan omlaag. Houd hierbij de raamfolie iets van het oppervlak.

5.Kijk aan de andere zijde van het raam of u nog luchtbelletjes of een overgeslagen stuk ziet. Wrijf deze weg met uw spatel.

Trekt u toch de raamfolie mee bij het verwijderen van het applicatietape? Laat de raamfolie dan 24 à 48 uur hechten voordat u de applicatietape verwijderd.

Laat de raamfolie nu een paar dagen rusten zodat de hechting optimaal is met de raam.

Bij ons kunt u makkelijk uw raamfolie laten ontwerpen, bestellen en aanbrengen. Zowel full-colour als gesneden raamfolie. Geheel naar eigen ontwerp uw eigen raamfolie. Raamfolie met eigen tekst, logo, foto en/of andere afbeelding.

Onze full colour raamfolie is een bubble free raamfolie die u gemakkelijk zelf kan aanbrengen.